9 Haziran 2012 Cumartesi

İnternetten Para Kazanmak Mümkün Mü ?

Bir zamanlar benimde çok araştırdığım fakat bi sonuca varamadığım konu bu aslında. Neredeyse para kazanma sitelerinin %99'unda ( bana göre ) size bir kitap almanızı söylerler ve bu kitabı alınca internetten para kazanacağını hatta bazıları zengin olacağınızı söylüyor. Sizlere tek tavsiyem şudur, verilen kitaplar, anket doldurma yalanları gibi şeylerin hepsinde işin sonunu bulamazsınız. Eğer ki gerçekten internetten para kazanıp bi yerlere gelmek istiyorsanız bir site açıp sitenize reklam almak. Sitelerle uğraşmak istemiyorsanız mesela evde yaptığınız çalışmalarınızı ( bunlar yastıklar olabilir, oyuncaklar olabilir ) internet üzerinden satabilirsiniz. E tabi bu saydıklarımın hepsini yapabilmek için öncelikle kendinize yene site açmanız lazım. Üzülmeyin, bedava açılan siteler var fakat kimse bedava açılan bi siteden alış-veriş yapmayacağını bilmenizde de fayda var.



Geçelim site açarak para kazanma konusuna... Diyelim ki site açmak için para vermek istemiyorsunuz. Google gibi büyük firmalar da sizin gibi düşünmüş ve ücretsiz blog sitenize açmaya yarayan blogspot, wordpress gibi bedava blog açma ( yada blog ) platformlar hazırlamışlar. Size önereceğim tek servis  Blogger dan bir blog açmanız. Blog, hemen hemen her sitede görebileceğiniz bir site türüdür. Meraklanmayın internette çoğu kişi bloglar üzerinden para kazanıyor.

Neyse devam edelim. Blogger dan blog açtıksan sonra blogger dersleri almanızda fayda var. Bunlarıda geçtik göze hoş bir tema ve sitenizin ziyaretçi alması için güncel ve ilgi çeken yazılar yazmanız lazım. Tamam, tamam onuda yaptınız diyelim... Sitenize ziyaretçiler tarafından ilgi çeken bir başlık ve başlığınıza logo yapmanız lazım. Dilerseniz internette çok fazla logo tasarımı yapan grafik tasarımcıları bulup onlara da yaptırabilirsiniz tabikide. 
Bundan sonra hergün yazı yazıp ziyaretçileri beklemek zorundasınız. Seo gibi ayrıntıları da öğrenin.

Şuana kadar anlattıklarım bir konu üzerinde paylaşımlar da bulunup gelen ziyaretçiler sebebiyle reklama teşvik edilmeniz ile reklam kazanabilmeniz ile alakalıydı.

Eğer ben müzik sitesi açıcam yeni ve eski müzikleri açıp para kazanmak istiyorum diyorsanız hiç girmeyin. Bu işin telif hakkı gibi davaya kadar giden sebepleri var. Başlamadan vazgeçin diyorum.

Diğer site türleri de sizin hayal gücünüze kalmış tabi.

Ha unutmadan, blogger da adsense ile de para kazanabilirsiniz. Acelem olduğu için bunu başka bir yazımda anlatacağım.  Sağlıcakla kalın...

1 yorum:

  1. internetten para kazanılır bu doğru ama gidip bir site açıp oraya adsense reklamını koyup para kazanmayı beklemeyin adsense den öyle kolay para kazanılmıyor bir site açarsanız onu geliştirene ve tanına kadar para kazanmayı beklemeyin kazanırsanız 5-6 dolar birşeyler kazanırsınız sonrasını düşünün yani bir iki yıl sonrası..

    illegal işlerdendende para kazanılır upload işleri mesela

    YanıtlaSil