24 Nisan 2012 Salı

Bing - Yahoo'ya Nasıl Site Eklenir ?

Bing ve Yahoo'ya nasıl site ekleneceği hakkında bilgi
Genelde webmasterler tarafından sıkça sorulan sorulardan biri de bu konudur. Güncel olarak yazılan yazılar çok azdır. Eğer Google'den biraz araştırma yaptıysanız hepsinin geçen seneden kalma çöp konulardan ibaret olduğunu görüceksinizdir. Bing diğer arama motorlarına göre site ekleme konusunda bana göre daha kolaydır. Yapacağınız, yapmanız gereken şeyler daha az diye düşünüyorum.    Çok ''azıcık'' bilgi ile siz de sitenizi ekleye bilirsiniz.
Ha ekleyemm diyosanız yine de yardımcı oluruz :D

İlk olarak Bing-Yahoo site eklemyle başlayalım. Belki bilmiyorsunuzdur, Yahoo, Bing ile birleşti, o yüzden artık binge site eklediğiniz zaman Yahoo'ya da eklemiş oluyorsunuz.

1- Bing'e giriş yaptıktan sonra ( hotmail e-postanız varsa üye olmanıza gerek yok, direk giriş yapın ) https://ssl.bing.com/webmaster adresine girin.

2- Açılan ekranda ''Add Site'' butonuna basarak sitenizi yazın ve ''Submit'' tuşuna basın..

3- Bu kısımda sitenizi onaylamaları için 3 adet seçenek sunacaklardır. Blogger üzerine anlattığım için ( Blogger kullanıyorsanız html içeriğini sitenizin html bölümüne ekleyin ) ''Option 2'' seçeneğini seçip kodu blogunuzda Tasarım>Html kısmına <head> etiketinden hemen sonra sonra ekleyin.

Son olarak Crawl>>Sitemap(XML,Atom,RSS) bölümünden sitemap göndermeniz gerekiyor. ''Ad Feed'' e basarak sitenizinadı.com/sitemap.xml yada siteniznadı.com/sitemap.php olarak ekleyebilirsiniz.

Bu kadar, yapmanız gereken başka bişey kalmadı. Sorularınızı sorabilirsiniz.Bing'in webmaster bölümünde detaylara girip zamanınızı harcamayın, bana göre yene aynı sonucu alacaksınızdır :D

0 yorum:

Yorum Gönder